Epumitalistit.png
kilpailu.jpg
tiedotus.jpg
previous arrow
next arrow

Koonnut Laitilasta Ari Koivisto

Eteläpohjalaisilla viiden mestaruuden päivä

DSC 1292

$1   Kuvassa seipäässä kaksoisvoiton napanneet Santtu Koskiaho ja Juuso Toivonen

VeeraP

kuvassa Veera Perälä tuulettaa ylivoimaista voittoaan naisten 19-sarjan 800 metrillä

Eteläpohjalaisille oli lauantai erinomainen päivä Laitilassa19- ja 22-sarjalaisten SM-kilpailuissa. Mestaruusjuhlat aloitti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Veera Perälä voittamalla N19 sarjan 800 metriä suvereeniin tyyliin. Näin Veerasta leivottiin kaksoismestari eilisen 1500 metrin kera. Jos eilinen voitto oli pieni yllätys, niin tänään kisaan ennakkosuosikkina lähtenyt Nurmon flikka hallitsi kisaa karkaamalla selvään voittoon jo kaksi sataa metriä ennen maalia. SSU:n hienon päivän kruunasi M22-sarjan voittoon 100 metrillä juossut Aleksi Lehto ajalla 10,80. Mies oli erittäin tyytyväinen ensimmäiseen Suomen mestaruuteensa. Kolme starttia samana päivänä ja kolme verryttelyä oli aika kova urakka, vaikkakaan alku- ja välierissä ei tarvinnut ihan täysiä juosta, totesi Aleksi kisan tauottua.

 Seipäästä kaksoisvoitto 

 Eteläpohjalaiset seiväsmiehet hallitsevat 19-vuotiaisten sarjaa. Tästä osoituksena kaksoisvoitto Karijoen Tapparan Santtu Koskiahon sekä Ähtärin Urheilijoiden Juuso Toivosen tuomana. Santun voittotulos oli tällä kertaan tasan viisi metriä. Tuon korkeuden ylitti myös Juuso. Samalla ottelijalupauksen ennätys parani peräti 20 senttiä. Hyvää eteläpohjalaismenestystä täydensi Juuson seurakaveri Iiro Suutarinen hyppäämällä neljänneksi. Hyppylajeista toisen mestaruuden toi 19-sarjan pituuden mestariksi tuloksella 705 ponnistanut Laihian Lujan Antti Tuomela. Myös N22 pituudessa päästiin mitalikantaan, kun Vaasan Vasaman Emma Pullola hyppäsi hopeaa tuloksella 601, ja jääden vain sentin kultamitalista.
Heittolajeissa eteläpohjalaiset jäivät tällä kertaa ilman kuulamitalia, mutta lajiryhmän mainetta piti hienosti yllä Kauhajoen Karhun Veikka Koskinen pyörimällä moukarin mestariksi tuloksella 64,74. 

 

  

 

 

 


Mukana menossa

Logot1
Logot3
Jalastuuli
Logot 5

© EPU Ry