Epumitalistit.png
kilpailu.jpg
tiedotus.jpg
previous arrow
next arrow

2016

2015

2014

2020

ETELÄ-POHJANMAAN YLEISURHEILU EPU ry

 

www.epury.fi

 

TOIMINTAKERTOMUS
JA
TILINPÄÄTÖS

 

1.1.-31.12.2020

 

Yleistä

 

2020 oli vuonna 1994 perustetun EPU ry:n 26. toimintavuosi. Etelä-Pohjanmaan Yleisurheilu EPU ry:ssä on 35 jäsenseuraa. Vuotta 2020 sävytti hyvin pitkälle Covid 19 pandemian rantautuminen Suomeenkin maaliskuussa 2020.

 

Piirin puolipäiväisenä työntekijänä toimi yhteistyössä Pohjanmaan Liikunnan ja Urheilun (PLU ry) kanssa nuorisokouluttaja Iida Kasari. Päävastuualueet nuorisokouluttajalla ovat piirileirin, koululaiskilpailujen ja lasten yleisurheilukoulujen koordinointi.

 

Suomen Urheiluliiton läntisen alueen aluepäällikkönä toimi Tapio Rajamäki. Yhteistyö aluepäällikön ja piirin välillä jatkui hyvänä. Aluepäällikön keskeisenä tehtävänä on nuorisovalmennuksen kehittäminen.

 

Vuonna 2020 ei järjestetty SUL:n Nuorisotoimintakilpailua. SUL:n Seuraliigassa sijoituimme piirien välisessä kisassa 6 sijalle. Seuraliigassa piirin seuroista SSU oli ainut Superliigan seura. Ykkösliigaan seuroistamme ylsi viisi ja kakkosliigaan 12 seuraa. Etelä-Pohjanmaan yleisurheilupiirissä tehtiin 1471 lisenssiä vuonna 2020 eli 681 lisenssiä vähemmän kuin vuonna 2019! Tähän hurjaan pudotukseen on varmasti koronapandemialla ollut vaikutuksensa.

 

Kalevan maljan pisteissä piirin paras seura oli vuonna 2020 Lapuan Virkiä. Kalevan kisojen paras eteläpohjalaisseura oli 2020 Seinäjoen seudun Urheilijat.

 

Seuracupissa eteläpohjalaisseuroilla oli hyvä menestys. Superfinaalissa ei ollut eteläpohjalaisia seuroja. C-finaalissa Seinäjoen seudun urheilijat oli 9. B-finaalissa Kauhajoen Karhu oli 8., Ilmajoen Kisailijat 11. ja Alavuden Urheilijat 12:sta. A-finaalissa Ähtärin Urheilijat oli 6. ja Alajärven Ankkurit 11:sta.

 

Sisuhuipentumat käytiin vuonna 2020 poikkeuksellisesti EPU ry:n hallituksen vetovastuulla ja seurojen upealla yhteistyöllä. Kisat jaettiin kolmelle eri paikkakunnalle, kolmelle eri päivälle Töysään, Lapualle ja Seinäjoelle. Tästä erityiskiitos kaikille vapaaehtoisina toimitsijoina toimineille seuroille!

 

Kunniakierroksen piirin keräystuotto oli 41 278 €, mikä riitti neljänneksi parhaan piirin asemaan. Koko Suomen kolmanneksi paras kunniakierrosseura oli Seinäjoen Seudun Urheilijat 17 740 € keräystuotolla. Valtakunnan toiseksi parhaan keräystuloksen keräsi jälleen SSU:n Raimo Ristilä 10 160 € keräystuloksella. Kunniakierrostapahtuman järjesti v. 2020 Etelä-Pohjanmaalla 8 seuraa.

 


Piirin palkitsemisjuhlaa ei järjestetty v. 2020. Palkinnot toimitettiin valituille urheilijoille henkilökohtaisesti. Vuoden 2020 parhaina palkittiin seuraavat:

 

Vuoden miesurheilija:         Mikko Paavola AA

 

Vuoden naisurheilija:          Annina Kivimäki LaVi

 

Vuoden valmentaja:           Marko Kivimäki LaVi

 

Vuoden nuorisourheilijat:   Saana Lappalainen SSU. Veera Sauna-aho KuKu, Niko Mustapää KuKu

 

ja Markus Salovaara IK

 

Vuoden yllättäjä:                Antti Ihamäki AA

 

Vuoden kehittyjät:             Emilia Kangas SSU, Aleksi Yli-Mannila AA ja Heta Veikkola LaVi

 

Vuoden nuorisotyöseura:   KaKa:n sisulisänuoret

 

Kunniakierros:                    SSU, Raimo Ristilä

 

Vekan Pytty :                     SSU

 

Kunniamaininta KuRy:      SM-maastojärjestelyt

 

Hallinto

 

Piirin kevätkokous pidettiin 8.5.2020 sähköpostikokouksena. Kokouksen puheenjohtajana toimi Arto Valkama. Kevätkokouksessa oli paikalla edustajia EPU ry:n 14:sta jäsenseurasta.

 

Syyskokous pidettiin 20.11.2020 hotelli Fooningissa Seinäjoella. Puheenjohtaja toimi Tapio Rajala Alajärveltä. Syyskokouksessa oli paikalla edustaja EPU ry:n 12:sta jäsenseurasta.

 

Piirin hallitus kokoontui vuonna 2020 neljä kertaa: maalis-, touko-, loka- ja joulukuussa.

Hallituksen jäsenet 2020 olivat:
Hannu Kangas, pj. SeinäjSU
Ari Honkanen vpj. TeuvRi
Tapio Pesu sihteeri SeinäjSU
Ilpo Kaukoranta, KrU
Sari Yli-Mannila, AlajärvAn
Hanna-Mari Raittinen VähänkVie
Hannu Tuuri LapVi
Henry Hannuksela IlmajKi
Erkki Tukeva JalasjJa

 

Muut kokouksiin osallistuneet:
Tapio Rajamäki, SUL:n läntisen alueen aluepäällikkö

 

Kirjanpito ja toiminnantarkastajat        

 

Yhdistyksen kirjanpito- ja toimistopalvelut ostettiin Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:ltä. Toiminnantarkastuksen suorittivat ­­­­­­­­­Seinäjoella 9.4.2021 Tapani Larimo ja Satu Levelä-Ylinen.

 

Edustukset

 

Suomen Urheiluliiton liittovaltuustoon ovat kuuluneet Ilpo Kaukoranta ja Ari Pölkky. Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n hallitukseen kuului Ari Pölkky.

 

Tiimit

 

Hallituksen apuna ovat toimineet työvaliokunnan lisäksi kilpailutiimi, nuorisovalmennus- ja koulu-urheilutiimi, sekä kunniakierrostiimi. Tiimien kokoonpanot ilmenevät edempänä.

 

Kilpailutiimi kokoontui kaksi kertaa, nuorisovalmennus ja koulu-urheilutiimi kaksi kertaa sekä kunniakierrostiimi kerran.

  

Toimintasuunnitelman 2020 toteutuminen

 

1. Hallinto, talous ja viestintä (hallitus ja työvaliokunta)

 

Hallitus jakoi piirin toiminnan osalta toimeenpanovastuuta voimakkaasti tiimeille. Tiimien työskentely ilmenee tiimien toimintakertomusosioissa tarkemmin.

 

EPU ry:n edustajilla oli aktiivinen rooli suomalaisen urheilun muutosta koskeneessa keskustelussa ja SUL ry:n omassa muutoskeskustelussa. Piirin edustajat osallistuivat aktiivisesti myös eteläpohjalaista urheilua ja sen kehittämistä koskeneeseen keskusteluun.

 

Talouden osalta piiri ei päässyt tavoitteeseensa. Koronapandemian vuoksi piirin taloudelle tärkeitä kisoja jäi järjestämättä ja tilikausi oli tappiollinen. Kesän kilpailumuistiota ei painettu, koska varmuutta kisojen järjestämisestä ei ollut. Alakoululaisten hallikisoja ei järjestetty, ei myöskään viestikarnevaaleja tai Hese-kisoja. Kunniakierroksen 100 000 € bruttotuottotavoitteesta jäätiin reilusti, sillä vain kahdeksan piirin seuraa järjestivät kunniakierrostapahtuman. Kesäkuusta lähtien kisoja saatiin kuitenkin järjestettyä yllättävän paljon esimerkiksi lajivalikoimaa vähentämällä ja kisoja jakamalla eri paikkakunnille. Korona aika toi uusia käytänteitä kilpakentille; palkintojenjaot muuttuivat suorituspaikoilla tehtäviksi, käsidesipullot ilmestyivät kentille, kättelyjen sijaan tuli kyynärpääonnittelut ja kisamakkarat jäivät monesti ostamatta.

 

Toimintakauden tulos oli - 4 373,23 euroa alijäämäinen. Hallitus esittää, että tilikauden alijäämä kirjataan taseeseen omaan pääomaan ali-/ylijäämätilille. Yksityiskohtaiset tilinpäätöstiedot (tuloslaskelma ja tase) ovat toimintakertomuksen liitteenä.

 

Päivittäisessä tiedottamisessa piirin kotisivut olivat selkeästi tärkein kanava. Facebook- sivujen päivitys oli myös kattavaa ja monipuolista. Seuroille lähetettiin myös muutaman kerran vuodessa seuratiedote, joilla lähinnä tiedotettiin ennakkoon tärkeistä toimenpiteistä. Viestinnässä tilastojen ajantasainen huolehtiminen vuosittain on EPUn kunnia-asia. 2020 tilastovastaavana toimi Hannu Taipale, jolla oli merkittävä rooli myös Facebookin uutisvirran luonnissa.

 

Työvaliokuntaan kuuluivat 2020: Kangas Hannu,(pj), Honkanen Ari (vpj), Tuuri Hannu ja Kaukoranta Ilpo

 

 

 

2. Kilpailu- ja olosuhdetiimi

 

KILPAILUTIIMIN TOIMINTASUUNNITELMA PÄÄPAINOALUEET V. 2020

 

Kilpailutoiminta on yu-seurojen perustoimintaa ja toimintamallit eivät vuosittain suuresti vaihtele. EPUn kilpailutiimin toimintasuunnitelma jatkaa SUL:n ja EPUn strategian linjausten mukaisesti ja toiminnan painopisteet ovat siten edellisvuosien kaltaisia.

 

* Kilpailutiimi valmistelee ja koordinoi EPUn kilpailutoimintaa yhdessä SUL:n ja läntisen alueen piirien kanssa SUL:n strategian suuntaisesti.

 

* Kilpailutiimi osallistuu omalla panoksellaan SUL:n uuden strategian valmisteluun.

 

* Toimitaan SM-kilpailujen alueellisen kiertojärjestelmän mukaisesti.

 

* Tuetaan kisojen järjestämisessä naapuriseurojen ja – piirien välistä yhteistyötä.

 

* Pyritään säilyttämään piirin kilpailumäärä ja -tarjonta sellaisena, että jokaiselle löytyisi oman tasonsa mukaisia kisoja seurakisoista kv.tason kilpailuihin.

 

* Pm/Am-tason kilpailujen järjestämisvastuu säilytetään seuroilla (seurayhteistyössä) ja pyritään parantamaan niiden houkuttelevuutta yhdessä naapuripiirien kanssa sellaiseksi, että kisat vetävät osallistujia.

 

* Kilpailujen järjestämistaidon ylläpitäminen ja kehittäminen monipuolisella koulutuksella (mm. tuomari- ja lähettäjäkurssit), huomioiden mahdollinen alueellinen yhteistyö erikoiskursseissa.

 

* Painetun kilpailukalenterin tekeminen v. 2021.

 

* Sähköisen tiedottamisen hyödyntäminen nykykeinoin.

 

* Tuomarikurssien osallistujamäärän tavoite 50 kurssilaista/vuosi.

 

TOIMINTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN 2020

 

EPU on osallistunut valtakunnalliseen ja alueelliseen kilpailustrategiatyöhön yhteistyössä läntisen alueen muiden piirien kanssa. SM-kilpailuiden alueellisesta kiertojärjestyksestä on mennyt jo kolmas vuosi nykyisestä viisivuotiskaudesta ja uuden valmistelu on käynnistymässä tulevana vuonna. Läntisen alueen piirien yhteistyöllä on pyritty löytämään sopivaa aluemestaruuskilpailu-järjestelmämallia, jolla turvattaisiin ko. kilpailuiden jatkuminen tulevaisuudessakin. Työ on ollut varsin haasteellista nykyisten aikuissarjojen alenevien kilpailijamäärien sekä kesien tiiviiden kilpailukalenterien vuoksi.

 

Vuoden 2020 yleisurheilutoimintaa koronaviruksen aiheuttamat rajoitteet ”kurittivat” jonkin verran ja toimintaa jouduttiin sopeuttamaan nopealla aikataululla vaihteleviin ohjeistuksiin. Tästä johtuen EPUn alueella vuonna 2020 yleisurheilukilpailujen määrä laski edellisvuodesta jonkin verran jääden noin 100 kilpailuun, mutta piirin seurat pystyivät edelleen järjestämään kaikentasoisia kilpailuja seurakisoista kv-kisoihin saakka tarjoten kisoja kaikenikäisille ja –tasoisille yleisurheilijoille.

 

Hallikaudella kilpailuja oli koronasta johtuen vain 6 kpl, joista piirinmestaruustason kilpailuja oli yksi tammikuun kilpailu. Kesken hallikautta iskenyt koronaepidemia lopetti talvikilpailukauden kertaiskulla, vaikka piirimme alueella olevat hallit Kuortane- ja Botniahallin johdolla olisivatkin tarjonneet erinomaiset puitteet tehdä hyviä tuloksia erinomaisissa ja turvallisissa olosuhteissa talvikaudella, näin jälkikäteen arvioiden.

 

Kesän 2020 kilpailukalenteri eli koko kevät- ja kesäkauden muutosten alla; kilpailupäivät ja lajiohjelmat vaihtelivat koko kilpailukauden ajan. Perinteisten kevään mestaruuskisojen osalta kausi ei käynnistynyt lainkaan, koska kevään maantiejuoksut ja sisumaastot siirrettiin suoraan myöhemmälle syksyyn ja kilpailukausi päätettiinkin menneenä vuonna maantiekisoilla Kauhajoella ja maastojen osalta Jalasjärvellä vasta lokakuun alussa. Aluemestaruuskisojen kilpailukausi onnistuttiin käynnistämään suunnitellusti heinäkuussa, kun Alajärven Ankkurit Kauhavan Wisan avustamana järjesti am-ottelut sarjoille MN17, MN sekä sisuottelut 9-15 -vuotiaille. Lisäksi he yhdessä hoitivat myös MN, MN17-sarjojen aluemestaruuskilpailut heinäkuun puolenvälin viikonloppuna. Sisuhuipentumat kokivat poikkeusvuonna uudelleen syntymisen, kun niiden järjestämisvastuu siirrettiin EPUlle piirinä ja päävastuun järjestelyistä hoitivat SSU ja Lapuan Virkiä piirin muiden seurojen avustamana. Lapuan Virkiä järjesti myös elokuussa sisuviestit ja supersisuottelut kisailtiin lähes normaaliaikaan syyskuun puolessa välissä Seinäjoella.

 

Kenttäkauden kilpailuista pitää erityisesti nostaa esille syyskuun lopulle siirtyneet Lapuan SM-maantiekävelyt sekä Kurikan SM-maastot. Molemmat kilpailut hoidettiin erinomaisesti muuttuneista ohjeistuksista huolimatta ja onneksi syyskuun lopun erinomainen sää vielä suosi kisajärjestäjiä. Molemmat kisat keräsivät ansaittua kiitosta niin liiton kuin urheilijoidenkin suunnalta. Lisäksi elokuun alussa järjestetty Kuortane Games kokosi aimo kattauksen valtakunnan terävintä yleisurheilukärkeä mukaan tarjoten hienon yleisurheiluillan katsojille niin paikan päällä kuin tv:n ääressä. Alueluokan kisoja vuonna 2020 järjestivät Lapua, Alavus, Kauhajoki ja Kurikka sekä Kauhava, jossa myös samalla käveltiin pm-mitaleista. Seuracup järjestettiin poikkeuksellisesti vain yhtenä osakilpailuna ja siitä vetovastuun kantoi Alavuden Urheilijat. Etelä-Pohjalainen Timanttiliiga jäi menneeltä kaudelta järjestämättä kesän poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Piirin myöntämiä kilpailuja seurat järjestivät noin 60 kpl, mutta matalankynnyksen seurakisoja viime kaudella oli vain 12 kpl. Aikuisurheilijoille suunnattuja kilpailuja EPUn seurat järjestivät reilun puolen tusinaa.

 

Tuomarikoulutustilaisuuksia piirin tuomarikouluttajien toimesta ei järjestetty vuonna 2020, kun kevääksi suunnitellut kurssit jäivät pitämättä tautitilanteen vuoksi. Eteläpohjalaisia tuomareita osallistui liiton nimeämiin erilaisiin tuomaritehtäviin niin SM- ja kv.tason kilpailuissa kuluneena kautena.

 

Koronan tuomista muutoksista johtuen painettua kilpailukalenteria ei julkaistu vuonna 2020, mikä lienee ensimmäinen kerta sen jälkeen, kun niitä on aloitettu tekemään. Sitä yu-väki jäi selvästi kaipaamaan. Kokouksia EPUn kilpailu- ja olosuhdetiimi piti kaksi kertaa.

 

EPU:n kilpailu- ja olosuhdetiimi 2020:

 

Heikki Hietaharju IK Keskinen alue

 

Ari Honkanen (pj.) TeRi Suupohja

 

Juha Järvelin AU Suomenselkä

 

Juhani Keisala LaVi Järviseutu

 

Mikko Paloniemi VaVa Kyrönmaa

 

Tapio Pesu SSU Keskinen alue

 

Heikki Savela KuKu Suomenselkä

 

Markku Seppälä KaKa Suupohja

 

Jussi Talvitie LaVi Järviseutu

 

Jorma Tukeva ÄU Suomenselkä

 

Arto Valkama KaWi Järviseutu

 

 

 

3. Nuorisovalmennus- ja koulu-urheilutiimi

 

TAVOITTEET

 

Tiimin toiminnan painopiste oli seurojen sisutoiminnan ja koulujen yleisurheilutoiminnan kehittämisessä tavoitteena varmistaa yleisurheilun säilyminen vahvana urheilumuotona kaikilla eteläpohjalaispaikkakunnilla. Tiimin pääkohderyhmänä ovat 7-13 -vuotiaat, mutta tämän lisäksi toimittiin aktiivisesti myös vanhempien urheilijoiden harjoitustoiminnan kehittämiseksi piirin alueella. Seurakentällä toimittiin aktiivisessa yhteistyössä aluepäällikön kanssa. Tavoitteena oli tukea EPUn seurojen, valmentajien ja urheilijoiden toimintaa siten, että urheilijoille löytyy laadukas väylä saavuttaa urheilussa omat rajansa ja alueelta kasvaa menestyviä huippu-urheilijoita.

 

TOIMINTA

 

Keskeiset toimintamuodot olivat leiritys (piiri- ja sisuleiritys), valmentaja/ohjaajakoulutus, laji-illat, koulujen piiritason kilpailutoiminnan tukeminen ja organisoiminen sekä perinteiseen 17-vuotiaiden neljän piirin piiriotteluun osallistuminen. Seurakentällä toimittiin aktiivisessa yhteistyössä SUL aluepäällikön kanssa. Yhteistyötä tehtiin myös PLUn kanssa. Konkreettisesti tämä näkyi yhteisesti palkatun nuorisokouluttajan kautta, missä toimessa Iida Kasari on toiminut vuodesta 2018 lähtien.

 

LAJI-ILLAT

 

Kaudella 2020 ei pidetty laji-iltoja.

 

LEIRITYKSET

 

Piirileiritykseen saattoivat syksyllä 2020 hakea 2008-2003 syntyneet urheilijat (12-17-vuotiaat). Vuonna 2008 syntyneiltä ja 2007 syntyneiltä edellytettiin 13-sarjan A-luokkaa. Näitä vanhemmilta vähintään B-taitoluokkaa.

 

Piirileiritys toteutettiin Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä Keski-Suomen piirin kanssa yhteistyössä. Piirileirivastaavana toimi EPUn nuorisokouluttaja Iida Kasari. Kevään 2020 leireistä jälkimmäinen jäi koronan takia pitämättä, joten vuoden 2020 kolmesta leiristä pidettiin vain kaksi.

 

Kevään leirityksessä oli 58 urheilijaa (leirikausi syksy 2019 – kevät 2020). Syksyllä 2020 alkaneella uudella leirityskaudella piirileiritykseen valittiin hakemusten perustella 38 eteläpohjalaisurheilijaa (Taulukko 1).

 

Sisuleiritykseen saattoivat hakea 2010-2007 syntyneet urheilijat (10-13-vuotiaat). Sisuleiritykseen ei ollut iän lisäksi muita pääsyvaatimuksia. Sisuleiripäiviä pidettiin keväällä 2020 yksi ja syksyllä samoin yksi. Osallistujia järjestetyillä Sisuleiripäivillä on ollut hieman vaihdellen 20 - 50 / leiripäivä. Sisuleirivastaavana toimi Heidi Hevonkoski.

 

Nuorten alueelliseen maajoukkueleiritykseen (14-18 -vuotiaille urheilijoille) tuli EPUn seurojen urheilijoita valituksi leirityskaudeksi 2020-2021 yhteensä 35 urheilijaa. Nuorten maajoukkueleiritykseen kutsuttiin kaudelle 2020-2021yhteensä 10 urheilijaa, (2019-2020 15 urheilijaa, 2018-2019 yhteensä 9 urheilijaa). Nuorten EM-ryhmässä oli 4 eteläpohjalaista urheilijaa.

 

Taulukko 1. EPUn urheilijat piirileirityksessä ja nuorten alueellisessa maajoukkueleirityksessä vuosina 2016-2020.

 

Kausi

EPUn urheilijoita piirileirityksessä

Nuorten alueelliseen maajoukkueleiritykseen valitut EPUn urheilijat

2020-2021

38

35

2019-2020

58

32

2018-2019

65

49

2017-2018

72

54

2016-2017

70

49

 

VALMENTAJA/OHJAAJAKOULUTUS VUONNA 2020

 

* EPUn seuroissa Yleisurheiluohjaajatutkinnon suoritti 17 uutta ohjaajaa.

 

* EPUn seuroista 8 henkilöä suoritti SULn järjestämän nuorten yleisurheiluohjaajatutkinnon.

 

* SULn nuorisovalmentajatutkinnon suorittaneita oli 4.

 

* Edellä mainittujen valmentaja- ja ohjaajatutkintojen määrä suhteessa edellisvuosiin nähtävissä alla olevassa taulukossa 2.

 

Taulukko 2. Uusien valmentaja- ja ohjaajatutkintojen lukumäärä EPUn seuroissa.

 

Vuosi

Yleisurheiluohjaaja-tutkinto

Nuorten yleisurheilu-ohjaajatutkinto

Nuorisovalmentaja-tutkinto

2020

17

8

4

2019

47

11

1

2018

49

9

6

2017

41

7

0

2016

26

11

8

2015

50

12

1

2014

33

11

8

2013

31

7

7

2012

49

12

6

 

YLEISURHEILU KOULUISSA JA KOULUJEN PIIRITASON KILPAILUTOIMINNAN TUKEMINEN

 

EPU on ollut merkittävällä tavalla rakentamassa ja kehittämässä piiritason koululaiskilpailuja Etelä-Pohjanmaalla. Koronapandemian takia vuoden 2020 perinteiset Ala-astehallit (maaliskuulta) sekä HESE-kisa viestikarnevaaleineen (toukokuulta) peruttiin koronapandemian takia.

 

17-VUOTIAIDEN PIIRIOTTELU

 

Tiistaina 30.7 käytiin Porissa 17-vuotiaiden piiriottelu neljän alueen kesken: EPU, VARSY, HÄME ja SATY. Tänä vuonna voiton nimiinsä otti Varsinais-Suomi pistein 349, toisena Etelä-Pohjanmaa 265, kolmas Häme 262 ja neljäs Satakunta 198 pistettä. Nuoriso- ja koulu-urheilutiimi vastasi joukkueen kokoamisesta, kyydistä Poriin ja mm. urheilijoiden ruokailuista. Joukkueen johtajana Porissa toimi Mikko Kuivinen.

 

KOKOONPANO

 

Nuoriso- ja koulu-urheilutiimin kokoonpano 2020: Tuuri Hannu, pj. ja jäsenet: Mikko Kuivinen (SSU), Hanna-Mari Raittinen (VäVi), Ilpo Kaukoranta (KrU), Henry Hannuksela (IK), Heidi Hevonkoski (KyVo), Hanna-Leena Mäenpää (LapVei), Ville Perälä (TeuvRi), Iida Kasari (Nuorisokouluttaja EPU). Nuorisovalmennus ja koulu-urheilutiimi kokoontui vuoden aikana kaksi kertaa.

 

4. Kestävyysjuoksun Kehittämisryhmä

 

KJKR kokoonpano v. 2020:

 

Puheenjohtaja: Tuomo Hippi

 

Sihteeri: Hanna-Mari Raittinen

 

Rahastonhoitaja: Ritva Mäki-Mantila-Pasanen

 

Muut jäsenet: Mikko Kuivinen, Arto Valkama, Jukka Raittinen, Matti Raittinen, Irma Raittinen, Matti Toivonen, Mauri Jokiranta, Pentti Koskiaho

 

KOKOUKSET

 

Kokouksia vuoden 2020 aikana 3. Kokoukset on toteutettu korona tilanteen vuoksi teamsin kautta

 

1.1 Yleistavoitteet ja niiden toteutuminen vuonna 2020

 

Toiminnan tavoitteena kaudella 2020 on ollut tukea alueen kestävyysjuoksijoita. Järjestetyissä tapahtumissa on KJKR tavoitteena ollut tulla taloudellisesti urheilijoita vastaan. Koronatilanteen vuoksi vuodelle 2020 suunnitellut leiripäivät, joihin ollut tavoitteena taloudellisesti myös satsata jäivät toteutumatta

 

1.2 Yhteistreenipäivien toteutuminen vuonna 2020

 

Vuoden 2020 aikana tavoitteena oli järjestää useampi leiripäivä ja kauden oli määrä huipentua viikonlopun kestävään kestävyysjuoksuleiriin ja välipäivärähinöihin. Sen hetkisen vallitsevan koronatilanteen ja rajoitusten vuoksi kaikki leiripäivät jouduttiin perumaan tai ottamaan pois kesken kauden suunnitelmista. Perinteistä juoksukoulun palkitsemistilaisuutta ei myöskään kyetty järjestämään ja palkitsemiset lähetettiin postitse seuroille vuoden 2021 puolella.

 

1.3 Kilpailulliset tavoitteiden toteutuminen ja tulostaso vuodelta 2020

 

E-P juoksukoulu on pyritty toteuttamaan koronaa tilanteesta huolimatta normaalisti myös vuonna 2020 (hallitonnit, maantiet, alue/sisumaastot, pikamatkat, ratatonnit, pitkät ratamatkat).

 

Kilpailuiden toteutusaikaa jouduttiin koronatilanteen vuoksi muuttelemaan kauden aikana mm. maantie- ja maastokisat olivat kevään sijaan syksyllä. Hallitonnit järjestettiin Kuortaneella järjestettyjen avoimien hallikisojen yhteydessä.

 

Vuonna 2020 SM-maastot järjestettiin Kurikassa ja KJKR väkeä oli Kurikan Ryhdin apuna kisajärjestelyissä. SM-maastot olivat kokonaisuutena onnistunut tapahtuma ja kilpailumaastot olivat erityisen yleisöystävälliset. Kisat saatiin vietyä lävitse ilman yhtään korona-altistumista/koronatartuntaa. Eteläpohjalaisille tuli ns. kotimaastoista 2 mitalia. Miesten 10 km matkalla Antti Ihamäki juoksi Suomen mestaruuteen ajalla 31.22 ja T15 4 km Saana Lappalainen otti pronssia ajalla 14.47.

 

1.4 Talous

 

Kestävyysjuoksunkehittämisryhmän talous on vakaalla pohjalla, vaikka menneenä vuonna ei ole ollut mitään tulonlähteitä.


 

 


Mukana menossa

Logot1
Logot3
Jalastuuli
Logot 5

© EPU Ry