Epumitalistit.png
kilpailu.jpg
tiedotus.jpg
previous arrow
next arrow

Etelä-Pohjanmaan Yleisurheilu ry            www.epury.fi                    20.3.2015

SEURATIEDOTE

EPU ry HALLITUS TIEDOTTAA

Etelä-Pohjanmaan Yleisurheilu Ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään Kurikassa – hotelli Kurikassa (Hovinkatu 1, Kurikka) pe 24.4. klo 18.30, sämpyläkahvituksen alkaessa klo 18. 
Kokouksessa on jaossa perinteinen 2015 yleisurheilumuistio, sekä mm. Kunniakierrosmateriaali.
Kokousmateriaali lähetetään vielä Yleisurheiluseurojen- /jaostojen puheenjohtajille 2 viikkoa ennen kokousta.  Tervetuloa! 

EPU ry KOULU- JA NUORISOVALMENNUSTIIMI TIEDOTTAA

KLL:n hallikilpailut 31.3.2015

Perinteiset alakoululaisten KLL:n hallikilpailut käydään Kuortaneella 31.3.2015. Kilpailuihin odotetaan viime vuoden tapaan n. 600 urheilijaa. Ilmoittautuminen kilpailuihin päättyy 23.3.2015 ja se tapahtuu Koululiikuntaliiton järjestelmän kautta. Ilmoittautumislinkit ja alustava aikataulu löytyvät osoitteesta  http://www.epury.fi/kilpailu/koululaiskilpailut

Hesekisa ja viestikarnevaali 6.5.2015

Kevään toinen oppilasurheilutapahtuma Hesekisa ja viestikarnevaali tullaan järjestämään tänä vuonna poikkeuksellisesti Seinäjoella. Hesekisa on koulujen 5-6 luokkalaisille suunnattu yleisurheilukilpailu ja viestikarnevaalissa pääsevät kisaamaan maastojuoksuviesteissä kaikki alakouluikäisistä 2. asteen opiskelijoihin. Lisätietoja tapahtumasta tulee lähiaikoina  http://www.epury.fi/kilpailu/koululaiskilpailut
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Lasten yleisurheiluohjaajakurssit

Koulutuksen osaamistavoite on, että kurssin jälkeen kurssilainen osaa opettaa ja ohjata lasten liikuntaa ja harjoituksia lapselle turvallisella ja kehittävällä tavalla.
Kurssin aiheina on mm. ohjaaminen ja lasten harjoittaminen, lasten yleisurheilu ja yleisurheiluvälineet käytännössä, yleisurheilukoulu ja lasten kilpailut. Kurssin kesto on 12 tuntia.
Kurssin hinta on 90 euroa/henkilö. Kurssihintaan kuuluu materiaali: "Yleisurheilua 7-11 -vuotiaille" -kirja + lajiDVD 7-11 v.

Seuraavat kurssit:
Paikka: Soinin Yhteistalo
Ajankohta: 18.4 sekä 25.4 klo 9-15
Ilmoittautuminen: Tapahtuu yleisurheilurekisterin kautta www.yleisurheilurekisteri.fi 10.4 mennessä. Palvelutunnus ilmoittautumiseen LYKSOINI2015

Paikka: Lapua
Ajankohta: 9-10.5.2015
Ilmoittautuminen: Tapahtuu yleisurheilurekisterin kautta www.yleisurheilurekisteri.fi 30.4 mennessä. Palvelutunnus ilmoittautumiseen LYKLAPUA2015

Paikka: Vaasa
Ajankohta: 16-17.5 klo 9-15
Ilmoittautuminen: Tapahtuu yleisurheilurekisterin kautta www.yleisurheilurekisteri.fi 6.5 mennessä. Palvelutunnus ilmoittautumiseen LYKVAASA2015

Tiedustelut:     Tanja Hietikko, nuorisokouluttaja. puh. 0400 623 127 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

VOK Superviikonloppu Seinäjoella 17–19.4.2015

Liikunnan aluejärjestöt järjestävät VOK I tason yhteiset teemakoulutukset kahtena viikonloppuna kaikilla Liikunnan aluejärjestöjen alueille Suomessa. Voit osallistua koko viikonlopun koulutukseen, yhden päivän koulutukseen tai vain yhteen teemakoulutukseen. Ilmoittautumiset aluejärjestöjen kautta.

Nuorten yleisurheiluohjaajakurssin voi suorittaa käymällä molemmat superviikonloput läpi ja lisäksi yleisurheilun lajiosiot, joiden ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja: http://plu.fi/vok-1-valmentaja-ja-ohjaajakoulutus.html

PLU:n muut koulutukset

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu järjestää VOK:in lisäksi keväällä muitakin loistavia koulutuksia valmentajille ja ohjaajille.

Kinesioteippaus-koulutus 21.4. Seinäjoella
Nuorten voimaharjoittelu 7.5. Nurmossa
Valmentaminen vammaisurheilussa 28.5.2015 Ilmajoki

Lisätietoja:  http://plu.fi/koulutukset-2015-90.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Laji-illat

Laji-iltoja on järjestetty kevään aikana Kuortaneella, Jalasjärvellä, Teuvalla, Lapualla, Vähässäkyrössä sekä Seinäjoella. Kahden harjoituksen lajipäiviä on pidetty Kuortaneella ja Jalasjärvellä. Loppukevään kalenteri on parhaillaan työn alla.

Onko seurassanne tarvetta syventyä tiettyihin lajeihin enemmän ja haluaisitte laji-iltoja lähelle omia urheilijoitanne? Ota rohkeasti yhteyttä ja lähdetään rakentamaan laji-iltoja/päiviä näiden lajien ympärille! Tiedustelut ja yhteydenotot: Tanja Hietikko.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KLL:n yleisurheilukilpailut

Syksyn KLL yleisurheilukilpailujen järjestäjä on vielä hakusessa. Kysyntää selkeästi on, koska viime syksynä pidettiin välivuosi Kouluviestikarnevaalien vuoksi. Olisiko seuranne halukas tarttumaan tilaisuuteen? Tiedustelut ja yhteydenotot: Tanja Hietikko.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sykettä seuraan -kehittämisillat

Koetko, että seurasi kaipaa apua ja askelmerkkejä toimivien yleisurheilukoulujen ja/tai seurakisatoiminnan käynnistämiseen? EPU haluaa olla matkassa mukana auttamassa oman alueensa seuroja ensisijaisesti alle 12-vuotiaiden lasten liikuntatoiminnan käynnistämisessä tai kehittämisessä.

Haluatko kuulla lisää ja ilmoittautua mukaan? Tiedustelut ja yhteydenotot: Tanja Hietikko

EPU ry KILPAILUTIIMI TIEDOTTAA

Kilpailut:Kesän 2015 osalta on SUL:n ja Läntisen alueen hallinnoimat kilpailut julkaistu kilpailukalenterissa.

Piirin myöntämät kilpailut julkaistaan maaliskuun aikana, kun listat täydentynevät lähes lopulliseen muotoonsa. Kilpailulista elää vielä koko ajan, mutta nyt on jo kuitenkin päivitetty päivämäärälista näkyvissä EPUn kotisivulla. Mahdollisista muutoksista tieto mahdollisimman pian Ari Honkaselle, niin ehtivät vielä painettavaan kilpailukalenteriin mukaan.

LISÄKSI vielä muutamat kisat kaipaavat kuumeisesti järjestäjiä:

-  4.8. Vattenfall 2.osakilpailu (läntinen alue)

(HUOM. Päivämäärämuutos, johtuen 17-v. piiriottelusta 11.8. Hämeenlinnassa)

- KLL:n yläkoululaisten/2.asteen YU-kisat (elo-syyskuu koulupäivinä)

Sekä seuraavat cupit vaatii vielä osakilpailujärjestäjiä onnistuakseen hyvin kesällä 2015

 - kiekuucup 2 osakilpailua

- keihäscup 1 osakilpailua

- seiväscup 2 osakilpailua

Kaikkia kilpailuja on vielä haettavissa www.kilpailukalenteri.fi/piirihaku linkin kautta siten, että

ei valitse kilpailupäivää päällekkäin jo myönnettyjen kisojen kanssa. Linkki on auki koko kesän ajan, joten kisalistaa voi täydentää kesän edetessä (myös mahd.lisälajit kalenteriin).

Tilastokelpoisuuden ehdot:
1) Haettu kilpailulupa piiriltä kilpailukalenteri.fi/piihaku-järjestelmän kautta väh. 3 vrk ennen kilpailua
2) Järjestäjätahona liiton jäsenseura (huom. Koululaiskisoissakin vastuujärjestäjänä seura)
3) Seuran mestaruuskisat/-ottelut haettava em.tavalla, mutta os.rajoitusta on mahdollisuus hallita hallintalinkin kautta (tieto myös jo kilpailun lisätietoihin)
4) Seurakilpailut-luokan kisat eivät ole tilastokelpoisia

Lisätietoa EPU kilpailutiimi/Ari Honkanen (honkanen.ari(at)gmail.com/040-7219654)


Tuomari- ja lähettäjäkoulutus:

Onko seurassanne tuomari- ja toimitsija-asiat kunnossa??

Nyt on viimeinen hetki laittaa asia kuntoon kesäksi ja tiedustella tuomarikurssia vaikka naapuriseurojen kanssa yhdessä. Yhteystiedot löytyvät EPUn kotisivulta kohdasta koulutus.

SUL:N NUORISOTOIMINTAKILPAILU 2015

Nuorisotoimintakilpailun 2015 päivitetyt ohjeet löytyvät Urheiluliiton uusitulta kotisivulta.

http://www.yleisurheilu.fi/uutinen/nuorisotoimintakilpailun-palkitseminen-uudistui

NYT KOKO SEURAN YU-PASSIT KUNTOON JA TEKEMÄÄN ERINOMAINEN KILPAILUKESÄ 2015!!


EPU ry KUNNIAKIERROSTIIMI TIEDOTTAA

Kunniakierroksen seuraosuus kasvoi taas!

EPU:n seurat nostivat viime vuonnakin piirimme valtakunnan kakkoseksi 19 seuran toimesta. Tälle vuodelle tulevat uudet, entistä enemmän seuroja kannustavat prosentit.

UUDET BONUSRAJAT:

SEURALLE 55 %

JOS TULOS ON 

1-2999 euroa

65 %

 

3000-9999

70 %

 

10 000-19 999

75 %

 

20 000-29 999

80 %

 

30 000-39 999

85 %

 

yli 40 000

Perusmaksu tukijalta on 15 euroa.

Meidän piirin sekä ÖID:n seuroja nämä uudet luvut suosivat, jos saavutamme esimerkiksi parin vuoden takaiset lukemat ja onnistumme saamaan muutamia uusia seuroja keräykseen mukaan.


Millä päästään entistäkin parempiin tuloksiin?

Yksi tehokas tapa on järjestää haastekampanja, jonka avulla saadaan lisää kerääjiä mukaan. Asettamalla tähtäimeksi täysien listojen keräämisen ja kannustamisen useamman täyden listan palautamiseen takaa aina paremman tuloksen. Pieni kilpailu seuran sisälläkin on hyvä motivaattori: kenestä kruunataan seuran Kunniakierroskuningas/kuningatar?


Kuinka mukaan?

Ilmoittautuminen Suomen urheiluliittoon seuraavan linkin kautta 31.3. mennessä  http://www.yap.fi/kukitus/suljilm.asp.

Materiaali
Keräyslistoja, esitteitä ja julisteita saa kunniakierrospäällikkö Ilpo Kaukorannalta sekä nuorisokouluttaja Tanja Hietikolta. Materiaalien nouto:
1. EPU:n toimistolta Seinäjoelta (Huhtalantie 2) tai Ilpolta seurakäyntien yhteydessä.
2. Materiaaleja voi noutaa myös alakoulun hallikisojen yhteydessä Kuortaneella 31.3.
3. Sääntömääräisessä kevätkokouksessa Kurikassa pe 24.4. klo 18.30.

Laitetaan tähtäin uusiin ennätyslukemiin ja kannustetaan kaikki lisenssin omaavat urheilijat huoltajineen sekä seuratoimijat mukaan reippailemaan!

SUL:n ALUEPÄÄLLIKKÖ TIEDOTTAA

Nuorten yleisurheiluohjaajakurssi, Ilmajoki 14.4.  klo 17-21/23.4. klo 17-21 /29.4. klo 17-21 /6.5. klo 18-21 /12.5. klo 18-21 /20.5. klo 18-21 /24.5.2015 klo 9-14. 

Nyt on hyvä tilaisuus päivittää valmennustietoutta sekä kouluttaa seuroihin ohjaajia. Koulutus tapahtuu pääosin arki-iltoina. Tutkinto on tarkoitettu 11-14-vuotiaiden urheilijoiden ohjaajille. Kurssille voivat hakea 15 vuotta täyttäneet lasten yleisurheiluohjaajakurssin suorittaneet. Kurssille haku on 31.3. mennessä os. www.yleisurheilurekisteri.fi  , (palvelutunnus NYKILM2015 ) . Kurssin hinta on 180 euroa, mikä sisältää opetuksen, opetusmateriaalin  sekä tilojen käytön. Opetusmateriaaliin sisältyy Yleisurheilun lajiharjoittelu-DVD (yli 12- vuotiaille) sekä Nuorten yleisurheiluohjaajan käsikirja (11-14-vuotiaille). Tiedustelut  aluepäällikkö  Tapio Rajamäki ( 040-7408300, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ) .

Haku SUL:n järjestämiin seurakoulutuksiin on käynnissä

Kaikkiin allaoleviin SUL:n järjestämiin seurakoulutuksiin haku on 16.3- 26.4.2015. Haku tehdään osoitteessa www.yleisurheilurekisteri.fi(tunnus 2015SEURAKOUL ). Lisätietoja www.yleisurheilu.fi , Koulutuspäällikkö Tapio Rajala p. 0400 442493, aluepäällikkö Tapio Rajamäki 040-7408300.

Alueellinen Varaslähtö Tulevaisuuteen - seurakoulutus

Suomen Urheiluliitto käynnistää syksyllä kuudella alueellaan neljännen Alueellinen Varaslähtö tulevaisuuteen -seurakoulutusohjelman. Haemme ohjelmaan mukaan jokaiselle alueelle 4-7 seuraa. Koulutus on tarkoitettu valio-, ykkös- ja kakkosluokan seuroille, jotka eivät ole osallistuneet muihin Suomen Urheiluliiton seurakoulutusohjelmiin. Koulutus sisältää mm. seurakäyntejä sekä lähijaksokokoontumisia Kuortaneen Urheiluopistolla. 

Valtakunnallinen Varaslähtö tulevaisuuteen- seurakoulutus alkaa 23.-24.10.2015

Siihen voivat hakeutua super- ja  valioluokan tai alueellisen Varaslähtö tulevaisuuteen-ohjelman suorittaneet seurat

Varaslähtö tulevaisuuteen koulutuksen tavoitteena on laaduntaa ja monipuolistaa seuratoimintaa sekä antaa lisää valmiuksia seurajohtamiseen.   

Kärkiseurakoulutus

alkaa 23.-24.10.2015 ja siihen voivat hakeutua super- ja valioluokan seurat sekä seurat, jotka ovat käyneet valtakunnallisen Varaslähtö tulevaisuuteen-koulutuksen. Kärkiseurakoulutuksen tavoitteena on saattaa seuran suunnitelmat käytäntöön ja arvioida niitä, valita ja toteuttaa seuran kehittämiskohteet, jakaa seurojen hyviä käytäntöjä toisilleen sekä kehittää seuratoimijoiden omaa osaamista.

 

Silja Line – Seurakisat

Seurakisa on yleisurheiluseurojen paikallistason kilpailumuoto. Matalan kynnyksen kisa, mikä on helppo järjestää ja minne on helppo tulla. Seurakisojen järjestämisessä paikalliset olosuhteet muovaavat kilpailun toteutusmallin sopivaksi järjestävälle seuralle. Seura voi liittyä mukaan Seura Line Seurakisaketjuun ilmoittamalla vähintään kolme kisaa 1.3.-15.5.2015 välisenä aikana osoitteessa www.kilpailukalenteri.fi/seurahaku.

Kaikille seurakisaketjuun ilmoittautuneille seuroille SUL ja Silja Line lahjoittavat: kaksi sekuntikelloa, kuminauhariman, lasikuituriman, laminoidut toimitsijakortit, kisapassit lapsille (sis. Voitto Onnisen lajitarrat) sekä laadukkaita risteilylahjakortteja. Lisätietoja www.yleisurheilu.fi , aluepäällikkö Tapio Rajamäki 040-7408300.     


Mukana menossa

Logot1
Logot3
Jalastuuli
Logot 5

© EPU Ry